"Liv og røre er et universelt, helhetlig og helsefremmende program som har som mål å bidra til bedre helse, trivsel og inkludering som grunnlag for læring og livsmestring for alle barn og unge i fylket"
Vi er opptatt av å være fysisk aktive og forsøker å legge til rette for noe høyere intensitet på turdager og i løpet av dagen inne og ute i barnehagen. Vi lager hinderløyper med både innkjøpt materiell, men også det vi har tilgjengelig. Vi bruer fallskjerm, har stafetter, danser og løper.
På turdagene går vi ut i nærområdet, noen ganger til steder vi kan rulle og løpe, andre ganger til skogen hvor vi kan klatre og hopp fra veltede trær og berg.
Vi er opptatt av bra mat i barnehagen. Dette er viktig både for barn og ansatte. I følge rammeplanen har barnehagen ansvar for å tilby sunn og variert mat til barna.
Vi serverer frokost hver dag. Vi forsøker å variere mellom brød, knekkebrød og havregryn. På bordet finnes ulike typer pålegg, grønnsaker, melk, vann og noen ganger egg. Vi tilbyr alltid fiskepålegg og har fisk som varmmat en gang pr. uke.
Hver uke baker barna rundstykker sammen med de ansatte. Disse spises til lunsj og det er herlig.
På tirsdager og fredager lager vi varm lunsj. Barna er med for å skrelle, kutte, måle, veie, lukte, smake og de lærer nye begreper. Onsdager er det turdag med egen sekk som inneholder niste og drikke og torsdager serverer vi brød og pålegg.
Som et tredje måltid pr. dag serverer vi knekkebrød med pålegg og frukt. De mindre barna får oftest brød. Vi deler opp og smaker på ulike frukter som gjerne tilpasser seg årstidene.
https://www.telemarkfylke.no/no/meny/tjenester/folkehelse/liv-og-rore/